sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Puutalo on terveellinen asua

Ihmiset viettävät erittäin suuren osan elämästään kotona -- kotona nukutaan, vietetään vapaa-aikaa ja viihdytään. Siksi on tärkeää, että koti on alusta pitäen rakennettu asukkaan kannalta mahdollisimman terveelliseksi.

Muoviton ekopuutalo hengittää
Honkatalon puutalo on aina terveellinen koti. Honkatalon ekopuutalot ovat tavallistakin turvallisemmaksi ja terveellisemmäksi rakennettuja: tavallisesti talon seinärakenteissa käytettävä mineraalivilla ja muovirakenteet on korvattu ekovillalla ja paperilla. Ekovillan ja paperin ansiosta kodin seinät hengittävät -- siten ekotalo on puutalo, jolla on hirsitalon parhaat ominaisuudet.

Kun seinä hengittää, on kodin huoneilma raikasta. Tämä on asuinmukavuuden kannalta miellyttävää. Allergiasta tai astamasta kärsiville hengitysilman laatu on kuitenkin äärimmäisen tärkeää. Silloin kannattaa ehdottomasti harkita Honkatalon valmistamaa hirsitaloa tai ekopuutaloa.

Suomessa ekologinen rakentaminen on vielä uutta. Kuitenkin Keski-Euroopassa ja Skandinaviassa uudet talot rakennetaan jo lähes täysin muovittomasti. Kuitenkin meillä talonrakennuksessa monet vielä luottavat ilmaa läpäisemättömään muoviin.

Ekopuutalo on uusien energiamääräysten mukainen
Ekologinen puutalo on paitsi terveellinen myös energiatehokas asunto. Honkatalot-ekopuutalot ovat nimittäin energiaa säästäviä. Puutalon seinissä ja kattorakenteissa käytetyt eristeet täyttävät myös uudet, vuonna 2010 voimaan tulleet energiamääräykset.

Seinien eristekerroksen paksuus on 250 millimetriä. Kattorakenteessa eristekerroksen paksuus on peräti 450 millimetriä. Seinien ja kattojen liäksi myös käytetyt ikkunat ovat energiatehokkaita: ekopuutalon ikkunoiden U-arvo on alle 1,0.

Ekopuutalo on nopea rakentaa
Honkatalojen puutalo yhdistää sekä perinteisen paikallaan rakentamisen että teollisen valmistamisen edut. Talo rakennetaan paikan päällä, mutta rakennusosat on valmistettu tehtaalla valmiiksi. Tästä on monia etuja rakentajan kannalta.

Yksi tärkeä etu piilee siinä, että rakennuksen osat on voitu mitata millimetrintarkasti. Sen ansiosta valmiin talon seinät ovat saumattomia, mahdollisimman energiatehokkaasti rakennettuja.

Tehdasvalmistaminen saa aikaan myös kustannussäästöjä. Sarjatuotannon ansiosta talonvalmistaja voi tuottaa rakennusosat edullisemmin kuin tapauksessa, jossa talo rakennettaisiin alusta pitäen paikan päällä.

Kuitenkin rakennuttajana voit seurata talon valmistumista rakennustyömaalla niin halutessasi. Voit ihailla talon kohoamista -- ja alat entistä enemmän odottaa sitä onnellista hetkeä, jolloin pääset muuttamaan Honkataloon -- omaan kotiisi, joka on juuri sinua ja perhettäsi varten rakennettu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti