sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Sähkömies on palkkansa ansainnut

Viime vuosina olen kuullut monenlaisia kauhukertomuksia epäonnisista rakennusprojekteista. Tavallisen kansalaisen on vaikea välillä uskoa, kuinka moni asia voi mennä pieleen ihan tavallisessa remontissa tai omakotitalon rakentamisessa. Siksi kannattaa aina palkata luotettava, ammatitaitoinen sähkömies -- et varmastikaan halua, että sinulle käy kuten seuraaville ystävilleni?

Mitä pintojen alla piilee?

Eräs ystäväni, olkoon hänen nimensä vaikkapa Pertti, rakennutti itselleen omakotitalon pääkaupunkiseudulla. Työ venyi odotettua pidemmäksi ja rakennustöiden budjetti paukkui moneen otteeseen.

Koska Pertillä oli ollut ongelmia putkimiehen kanssa, halusi hän varmistua siitä, että sähkömies olisi luotettava. Kukaan tuttavista ei kuitenkaan tuntenut sähkömiestä, joka olisi ollut juuri nyt käytettävissä. Siksi Pertti päätyi tilaamaan sähkötyöt lipevältä Seppo Sähkömieheltä.

Seppo oli tehokas. Työt etenivät mukavasti, pistorasiat asennettiin siististi. Kaikki näytti olevan kunnossa. Vasta myöhemmin paljastui, että Seppo ei ollutkaan vetänyt johtoja seiniin: osaan pistorasioista ei tullut sähköä lainkaan. Tämän jälkeen oli jäljellä vain kaksi vaihtoehtoa: sähköt oli vedettävä pinta-asennuksena, tai seinälevyjä oli irrotettava asennuksien tieltä. Koska Pertti halusi asuntonsa olevan viimeistelty kunnolla, päätyi hän purkamaan seiniä. Ja näin talon rakennusprojektille tuli taas lisää hintaa.

Tiinan talossa näkyi valokaaria

Toinen ystäväni -- kutsutaan häntä nyt vaikkapa Tiinaksi -- muutti taannoin kerrostaloasuntoon. Asunto tuntui unelmien täyttymykseltä, se sijaitsi mukavalla alueella eikä hintakaan ollut mahdottoman korkea.

Sähkötyöt oli kuitenkin tehty hutiloiden. Kirjahyllyn valaisimesta lähtenyt valokaari säikähdytti Tiinan, joka päätti kutsua sähkömiehen tarkastamaan tilanteen.

Ammattitaitoinen sähkömies oivalsi heti mistä on kysymys: edellinen asukas oli luottanut hiukan liikaa omiin kykyihinsä, ja tehnyt itse haluamansa sähkötyöt. Näin pääsi toki halvalla, mutta jälki oli hengenvaarallista.

Niinpä suuri osa kotikutoisista asennuksista oli purettava. Tämän jälkeen sähköasentaja rakensi valaistusjärjestelmät uusiksi. Tämän jälkeen Tiinan koti oli taas turvallinen asua.

Ammattitaitoinen sähkömies on palkkansa ansainnut. Kun palkkaat ammattitaitoisen sähkömiehen, voit olla varma siitä että kotisi on turvallinen asua. Luotettavan sähkömiehen vakuutukset ovat kunnossa. Yhtä lailla itsestään selvää on, että verot maksetaan niinkuin pitääkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti