lauantai 23. huhtikuuta 2011

Hirsitalot kestävät vuosisatoja

Viime vuosikymmeninä suomalaiset ovat tottuneet elementtitaloihin, betonirakentamiseen ja huonosti tehtyihin taloihin. Aina ei ole ollut näin, sillä perinteiset suomalaiset hirsitalot kestävät sukupolvelta toiselle. Siksi on syytä toivoa, että hirsitalot tekisivät taas paluun meikäläiseen omakotitalorakentamiseen.

Hirsitalo on monella tapaa ekologinen asumismuoto. Ensinnäkin hirsitalot valmistetaan puusta, joka on varmasti luonnomukaisin ajateltavissa oleva rakennusmateriaali.

Puun kasvaminen sitoo puun soluihin ilmakehän hiilidioksidia. Metsässä lahoavan puun sisältämä hiili vapautuu uudestaan ilmakehään, mutta rakennusmateriaalina käytettäessä hirren sisältämä hiili voi pysyä satoja vuosia rakennukseen sitoutuneena. Näin hirsitalot auttavat hidastamaan kasvihuoneilmiön etenemistä.

Hirsitalot työllistävät suomalaisia



Sekin on hyvä pitää mielessä, että hirsitalon rakentaminen työllistää aina suomalaisia. Mitä enemmän rakentamiseen kulutetaan työtä, sitä enemmän työllistät.

Hirsitalon rakentamiseen sitoutuu paljon työtä eri rakennusvaiheessa: talon rakentaminen tarvitsee paitsi rakennusmiehiä, myös metsureita. Siten hirsitalon rakentaminen auttaa suomalaisia työllistymään!

Hirsi sopii suomalaiseen maisemaan



Moderni teräs- ja lasiarkkitehtuuri miellyttää varmasti arkkitehteja, mutta harva suomalainen viihtyy modernissa talossa. Hirsitalot ovat varmasti perinteisintä mahdollista suomalaista arkkitehtuuria, sillä talot rakennettiin meillä hirrestä ennen ensimmäisen sahan rakentamista.

Sen vuoksi Suomessa on pitkällistä ja monipuolista kokemusta hirsirakentamisesta. Kun rakennat talon hirrestä ja käytät ammattitaitoisia kirvesmiehiä, voit olla varma siitä että talo sopii meikäläiseen ilmastoon. Tästä ei voi olla varma silloin kun rakennusmateriaalina käytetään tuontitavaraa.

Loppujen lopuksi vain harva rakennusmateriaali on suomalaista alkuperää. Oikeastaan suomalainen puu ja kivi ovat ainoita varmasti meikäläisiä rakennusmateriaaleja. Kun suosit kotimaista hirttä, tiedät asuvasi kotimaisessa talossa!

Talopaketit ovat yksi mahdollisuus



Kenties et halua rakentaa taloa alusta alkaen. Silloin talopaketit ovat varteenotettava mahdollisuus. Suomessa on tarjolla runsaasti erilaisia talopaketteja, mutta hirsitalosta haaveilevan kannattaa varmasti olla Honkatalojen asiakas.

Honkatalot nimittäin ovat modernia hirsiarkkitehtuuria parhaimmillaan. Niissä moderni tyylikkyys ja perinteinen osaaminen yhdistyvät vakuuttavalla tavalla -- näissä taloissa suomalaiset viihtyvät varmasti.

Hirsitalot kestävät oikein rakennettuna vuosisatoja hyvässä kunnossa, siten asuntoon sijoittamasi eurot ovat varmasti hyvässä turvassa. Asunto on useimpien suomalaisten suurin yksittäinen sijoitus. Haluat varmasti, että oman asuntosi arvo säilyy, eikä rapistu silmissä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti