lauantai 23. huhtikuuta 2011

Palkkaa kunnon putkimies

Puutalon vakuutusmaksut ovat betoni- ja kivitaloja korkeammat. Tämä johtuu puutalojen tulipaloalttiudesta ja siitä, että vesivahingot aiheuttavat puutalossa suuremmat vahingot kuin kivitaloissa.

Sen vuoksi puutalossa asuvan kannattaa ehdottomasti pitää huolta siitä, että talon LVI-työt on tehty kunnolla. Varsinkin rakenteiden sisällä kulkevissa sähkö- ja vesitöissä ei kannata säästää, sillä kenties vuosikymmeniä myöhemmin huonosti tehdyistä töistä koittava lasku on sitäkin suurempi.

Sen vuoksi sinun on syytä palkata ammattitaitoinen putkimies, kun talossasi putkityöt ovat ajankohtaisia. Putkimies on palkkansa ansainnut, sillä hyvin tehdyt putkityöt auttavat ehkäisemään tulevia vesivahinkoja.

Lasku saattaa muuttamisvaiheessa tuntua kovalta, mutta paljon epämukavampaa on ryhtyä purkutöihin siinä vaiheessa, kun olet jo asunut useamman vuoden talossa.

Peruskorjauksessa on hyvä olla huolellinen



Tämä pätee erityisesti silloin, kun teetät talossa peruskorjausta. Olet kenties ostanut vanhan omakotitalon ja haluat laittaa kerralla myös kylpyhuoneen kuntoon. Tällöin on hyvä tarkistuttaa myös vesijohtojen kunto ja kaikki muutkin asennukset. Onko astianpesukone asianmukaisesti asennettu, entä pyykkikone? Vuotavat putket, pelaako omakotitalon lämmitys?

Kaikki nämä kannattaa tietysti ottaa huomioon jo siinä vaiheessa, kun olet vasta ostamassa vanhaa omakotitaloa. Peruskorjauksen kustannukset on hyvä laskea tällöin mukaan talon todelliseen hintaan. Tällöin osaat myös mitoittaa asuntolainan oikean suuruiseksi. Usein juuri putkityöt, keittiön ja suihkutilojen kunnostaminen ovatkin se suurin menoerä vanhan talon peruskunnostuksessa.

Erillinen saunarakennus saattaa olla hyvä ajatus



Perinteisessä suomalaisessa rakentamisessa sauna rakennettiin varsinaisesta rakennuksesta erilliseksi. Kun märkätilat ovat erillään asuintiloista ja varsinaisesta kalliista omakotitalosta, on vesivahingot helpompi välttää. Silloin kallis hirsitalo ei ole vaarassa kostua ja homehtua.

Ajatus siitä, että sauna on erillisessä rakennuksessa saattaa tietysti tuntua hankalalta. Kuitenkin suomalaiset ovat tottuneet tähän kesämökeillään, joissa kukaan ei kaipaa saunaa varsinaisen mökkirakennuksen yhteyteen. Minkä vuoksi saunan pitäisi sitten olla omakotitalon yhteydessä?

Ammattilainen on palkkansa ansainnut



Ammattitaitoinen putkimies on ehdottomasti ansainnut palkkansa. Hänen ammattitaidostaan on kiinni kotisi viihtyisyys. Hänen avullaan vältät tulevien vuosien vesivahingot. Kunnon putkimies on loppujen lopuksi mainio vakuutus tulevien vahinkojen varalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti